top of page

PROJECTES

PSICOMOTRICITAT

La psicomotricitat forma part del dia a dia de l’escola per això li dediquem un espai i un temps per a la seva pràctica. Considerem que donar temps per jugar és indispensable perquè cada infant pugui desplegar el seu propi joc, es pugui implicar en allò que necessita o desitja.

 

Les sessions psicomotrius les condueix una mestra-psicomotricista juntament amb l’educadora de l’aula per donar seguretat a l’infant i per afavorir una vivència relacional a partir de l'escolta, el respecte i la comunicació.

 

Per a més informació, podeu veure l'apartat documentació.

peus.JPG
PSICO
INSTAL
INSTAL·LACIONS DE JOC SIMBÒLIC

Les instal·lacions de joc simbòlic són escenaris on es fusiona l'art contemporani amb la psicomotricitat que proposem. La instal·lació de joc possibilita la implicació corporal dels nens i nenes, facilitant la construcció de la identitat i l'apropiació de l'espai, ja que en l'acció sempre hi ha emoció.

 

La instal·lació pren com a punt de referència la part imaginària dels infants i les presentacions estètiques per a la seva manifestació. Així doncs, es produeix una trobada espectacular entre la idea i l'emoció, entre la quotidianitat i l'impossible. Els infants s'endinsen dins l'obra, la viuen i l'interpreten com l'actor que es mou en l'escenari que s'ha creat per al desenvolupament de la seva pròpia acció.

Des de la mateixa mirada de la pràctica psicomotriu, l’escola disposa d’una mestra per a conduir les sessions de joc simbòlic juntament amb l’educadora de l’aula això possibilita que l’infant se senti segur per desplegar tot el seu potencial creatiu i imaginatiu.

VIVIM EL CONTE

Amb el conte hem trobat un recurs per afavorir el desenvolupament de la comunicació i del llenguatge en els infants de 0-3 anys. Els contes emocionen. Des de la neurociència s’està demostrant que l’emoció és imprescindible per a l’aprenentatge. Quan es relaciona i es compara la informació, l'aprenentatge es fa molt més efectiu i, si aquesta informació està associada amb l’emoció, s'obté un aprenentatge més consolidat. La nostra proposta educativa, a més d’utilitzar el conte, fa servir el joc i la proposta psicomotriu.

 

El joc permet assimilar i comprendre el món en què viuen els infants, afavorir la imaginació i la creativitat, desenvolupar el llenguatge, practicar i aprendre coneixements. La psicomotricitat pretén que l’infant visqui diferents situacions educatives amb la seva personalitat global mitjançant la pedagogia del descubriment així pot viure els elements del conte amb el seu cos a través del moviment, ja que els primers esquemes mentals es forgen a partir d’aquest moviment.

HORA DEL CONTE2.JPG

Per tant, el conte, conjuntament amb el joc i l’activitat psicomotriu, són eines d’aprenentatge naturals, motivadores i significatives que constitueixen una via per al coneixement integral.

 

L’equip educatiu selecciona els llibres a explicar i posa a disposició de l’espai una educadora que explica el conte i prepara el material juntament amb l’educadora de l’aula.

Aquest projecte ha guanyat la convocatòria 2019/20 per a projectes de transformació i millora educativa otorgat per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la UAB.

HORA
ESPAI D'EXPRESSIÓ

L'escola s'interessa per l'educació creadora i prepara un espai d'expressió per als infants de 2 a 3 anys. L'interès es produeix en conèixer el treball sobre el traç al que Arno Stern ha dedicat tota la seva vida. L'educació creadora és una mirada a l'ésser humà i a les seves necessitats aquí i ara. No és un mètode, és una mirada a un mateix i a l'altre sense judicis amb la voluntat de poder crear unes condicions per donar resposta a les seves necessitats sense condicionar el seu desplegament vital.

 

Té en el respecte a les necessitats de l'individu el valor més important, el respecte per l'infant, per els seus desitjos, per a les seves emocions, per la necessitat de moure's, de comunicar-se, relacionar-se amb els diferents materials en definitiva, de jugar, per créixer amb autonomia i llibertat: que és un dels valors fonamentals de la nostra escola (més informació a l'apartat documentació).

L’espai d’expressió s’efectua amb l’educadora de l’aula i una educadora de suport que assisteixen a les necessitats dels infants.

EXPRES
COMPARTIR
DSC_0305.JPG
COMPARTIM EXPERIÈNCIES

És un projecte que s'inicia a l'escola el curs 1996-1997 amb els grups de 2 a 3 anys amb la intenció de compartir les vivències del dia a dia de les famílies i enfortir els vincles família-escola.

 

La diversitat d’experiències que realitzen les famílies afavoreix un ampli ventalls de materials a conèixer, procediments a desenvolupar i vocabulari específic. Amb aquest projecte obrim nous  àmbits de coneixement i d’experiències enriquidores.

SETMANA
SETMANA CULTURAL

Té com a centre d'interès els CONTES però explicats amb diferents llenguatges. Considerem que el conte té un valor immens que va des de l'explicació i la comprensió del món extern fins a la interpretació dels sentiments, l'expressió de l'experiència i la crítica de la societat; per tant, és una eina d'aprenentatge no només a nivell educatiu sinó també a nivell social.

DSC_0437.JPG
bottom of page